Maison L by Loïc Picquet Architecte

MHLLT

Maison L by Loïc Picquet Architecte

The house is a simple and compact volume made of larch wood organized on two levels. Programmatic distinctions between how the concrete and wooden areas of the house are used is perceptible. The character of the house seems to alter with the change of material. Wood and concrete meet at the entrance which doubles as a car park. Wood from local trees connects the house to the surrounding forest. The interior wooden floor carries through to the wooden deck on the terrace and opens the back façade to the landscape, as well as panoramic views to the town below the hill. The lower level of the back facade is completely glazed. An overhang created by the cantilevered second floor blocks sun rays from entering the house when solar angles are high during summer, but lets the sun in during winter.

View original post