+node by UID Architects & Associates

MHLLT

+node by UID Architects & Associates

The house creates a place where the natural world and the man-made world seamlessly intersect. The timber-clad building is composed of two rectangular forms, one for support and one that extends beyond the hillside to form a spectacular cantilever. A glazed wall at the far end of the house focuses views out from the kitchen and dining room towards the woodland. The void in the floor is positioned just beyond, so trees can grow behind the walls without creating a hazard for residents. Our mascot loves how this structure utilizes smart design elements to improve the convergence of building and environment. The wooden facade and cantilever allow the home to feel as if it is a part of the terrain, rather than fighting against it.

View original post