Rise cottage; phase 1.

Buildingtectonics Blog

There were many extensions done to this property over time, before we were commissioned to work on the project. As a result of these many extensions, the house looked as though it were made up of corridors where there were supposed to be rooms, both downstairs and up.

Building Tectonics were asked to do a Feasibility scheme to re-design the interior layout. We came up with the idea of moving the stairs to a more central location, which was radical but solved many problems in one go.

It gave the client an entrance hallway, something which they say wasn’t a problem when the house was a two up two down cottage, but was lacking in the house as it developed. This was a real bonus since it was not even on their ‘wish list’.

PanoramaOfEntrance

 

By repositioning the stairs, there was space to allow the rooms to be connected, together…

View original post 103 more words