Rivo Alto Residence

MHLLT

Rivo Alto Residence

The island’s long, narrow, waterfront lots inspired the design of a linear structure, sited to create a protected side yard garden along its north side. On the other side, the house is sheltered from the traffic and the overhead power lines along the Causeway. The house takes advantage of its long, narrow massing to create an indoor sequence of high-ceilinged spaces that are naturally lit in the daytime and cross ventilated to allow comfortable interaction with the outdoors. The house is the focal point of the site, creating vertical relief from the horizontal flow of spaces progressing from the street out to the Bay. This design capitalizes on the opportunities offered by its difficult site and explores the expression of “indoor-outdoor” living in Florida.

View original post