Westgate Residence

MHLLT

Westgate Residence

The house is a renovation of a 1948 house located in Brentwood, where the objective was to architecturally update the building through the use of new materials, spatial definition and openings, but without increasing the overall square footage or building envelope. The heightening of the senses was important throughout, and informed the selection of rich materials with tactile qualities. Douglas Fir wood was used for the siding as well as the doors and windows with copper gutters and downspouts lining the exterior eaves. Walnut wood flooring and cabinetry are consistent throughout the house. Limestone paving is used in the courtyard, while Argentinian cobblestone announces the driveway and entrance. Attention to details creates unique elements of surprise and wonder to the small space. One of these details was the use of white panels on the casework that can slide, tilt and re-position to hide the television or any undesirables on the…

View original post 1 more word